6 kwietnia 2022r. w Zespole Szkół w Jasieńcu odbył się IV Międzyszkolny Konkurs Kulinarny. Do zmagań stanęli przedstawiciele trzech szkół: Zespołu Szkół w Jasieńcu, Zespołu Szkół Ponadpodstawowych w Białobrzegach i Zespołu Szkół w Warce. Każda ze szkół była reprezentowana przez dwóch uczniów technikum żywienia i usług gastronomicznych. Naszą szkołę reprezentowali Weronika Witkowska i Karol Celejewski z klasy III TG. Konkurs odbywał się pod hasłem „Sposób na naleśnika”.
Uczestnicy mieli za zadanie wykonać potrawy z naleśników. Ich prace, różnorodność i pomysłowość była tak wielka, że komisja konkursowa miała niemały problem z wyłonieniem zwycięzców.
Nagrody dla uczestników konkursu wręczyła Pani Jolanta Sitarek, Wicestarosta Powiatu Grójeckiego.
Zwycięzcami konkursu zostali:
I miejsce – Małgorzata Jakubiec z ZS w Jasieńcu, która wykonała tort ukraiński z sosem śliwkowo – korzennym, porzeczkowym i z flambirowanych jabłek;
II miejsce – Kinga Pogodzińska z ZSP w Białobrzegach, która wykonała kokosowe róże z sosem czekoladowym;
III miejsce – Weronika Witkowska z ZS w Warce, która wykonała naleśniki z kremem waniliowym.
Wszystkie prace zachwycały pomysłowością, różnorodnością smaków i pomysłowością zaserwowania potraw. Gratulacje dla wszystkich uczestników konkursu, wraz z życzeniami dalszych gastronomicznych sukcesów.

Zacznij wpisywać i naciśnij Enter